Resort-crashen in Cancun - Reisverslag uit Puerto Aventuras, Mexico van Matthijs Pontier - WaarBenJij.nu Resort-crashen in Cancun - Reisverslag uit Puerto Aventuras, Mexico van Matthijs Pontier - WaarBenJij.nu

Resort-crashen in Cancun

Door: Matthijs Pontier

Blijf op de hoogte en volg Matthijs

08 Juli 2013 | Mexico, Puerto Aventuras

We komen rond 14.30 aan in Cancun en nemen de bus naar ons hostel. Het hostel is met nog geen 4,- pp erg goedkoop maar we hebben een gigantische prive-kamer met keuken en koelkast erbij. Er is alleen geen gemeenschappelijke ruimte.
We gaan naar een marktplein met voedselstalletjes om te eten. Er treed een slechte band op en we bestellen samen een soort familieschotel. Omdat er vrijwel alleen maar vlees op blijkt te liggen haalt Isa er een quasedilla bij en probeer ik de rest op te krijgen. Dit blijkt te lukken, maar ik zit wel bomvol. Een goede bodem om het nachtleven van Cancun te verkennen.
Het nachtleven van Cancun blijkt een soort Amerikaans entertainment gedoe, met mensen verkleed in gekke pakken, dure shows en veel, tja, Amerikanen.. Langs de kust staat het vol met resorts waar je doorheen moet om bij het strand te komen. We besluiten een resort binnen te lopen. Iemand staat vals te zingen en mensen kijken op tuinstoelen toe. Waarschijnlijk meer kijken dan luisteren, aangezien ze blijven zitten. Als we verder lopen, zien we een soort zwembad bij het hotel. We zijn verbaasd een soort dolfijnengeluiden te horen. Op een gegeven moment zien we een bordje die het mysterie oplost. De binnenvijver blijkt een waterbasin waar dolfijnen in gevangen zitten, zodat de gasten met dolfijnen kunnen zwemmen. We besluiten een biertje aan de kust te drinken. Als we weer weg willen gaan, wordt ons gevraagd of we hier wel een kamer hebben. Dit is niet zo en we worden daarom via een achteruitgang weggestuurd. Ach, prima, we wilden toch al weg. We nemen de bus terug naar ons hostel en gaan slapen.