In een veewagen naar de travestieten in Camaguey
Door: Matthijs Pontier
Blijf op de hoogte en volg Matthijs
18 Augustus 2013 | Cuba, Camagüey
We blijken ermee op het busstation buiten de stad aan te komen. Met een telefoon van een vriendelijke Cubaan bellen we de casa die ons door Irene aangeraden was of ze een reservering van 15 Nederlanders doorgekregen hebben. Na een momentito krijg ik Emma aan de lijn dat een gedeelte van de groep er al is.
We regelen een rit met zijn allen in een paardentaxi naar de casa voor 4 cuc totaal. Het is een grappig ritje met wielen die niet helemaal rond lijken. De straat van onze casa blijkt niet geschikt voor het wagentje, dus de laatste paar honderd meter lopen we.
Als de groep weer compleet is gaan we eten in een restaurant wat de mensen van de casa ons aanraden. Je hebt er menu's tussen de 3 en 4 cuc en cocktails voor 1 cuc. Dit is goedkoper dan we ooit hebben gezien, en als we uitgegeten zijn hebben we als groep alle cocktails van het menu geproefd. Ze zijn erg lekker en worden ook vakkundig gemaakt, met alle verschillende laagjes die erin horen te zitten.
Mede door de cocktails hebben we wel zin gekregen in een feestje. We vinden een plek waar je voor 1 cuc naar binnen kan. Onderweg gaat Isa's slipper stuk, dus gaan we langs huis om ander schoeisel op te halen. Als we terugkomen is er nogal een bizarre show aan de gang. Er is een dansende travestiet, er is een zangeres en er zijn nog een aantal dansende mensen. Ook krijgen Simon en Tibor een magic show bij de wc's. Als de show afgelopen is dansen we nog wat en gaan we naar huis.