26-07 – 29-07: Beijing - Reisverslag uit Peking, China van Matthijs Pontier - WaarBenJij.nu 26-07 – 29-07: Beijing - Reisverslag uit Peking, China van Matthijs Pontier - WaarBenJij.nu

26-07 – 29-07: Beijing

Blijf op de hoogte en volg Matthijs

26 Juli 2012 | China, Peking

Er waren in Beijing het afgelopen weekend  37 doden  gevallen bij heftig noodweer en overstromingen. Toen we aankwamen was hiervanniks meer te merken. Wel was het wat benauwd. We waren allebei nogal verkouden en door het tijdsverschil en vluchten die 's nachts aankwamen leek het ons wel verstandig om een beetje bij te slapen. Omdat er iets mis ging met de wekker werden we 17:30 weer wakker. Vervolgens hebben we een beetje rondgelopen rond Wafujeng street en lekkere noodle-soup gegeten in een foodcourt waar je met een kaartje met credit bij veel verschillende balietjes je tegoed op kon maken aan
allerlei lekkers.
De volgende dag was het wel goed gegaan met de wekker. We gingen naar de ambassade van Rusland om een transit-visum te regelen voor de terugreis. Omdat ik 2 dagen later al naar Sapporo ging, moest ik een spoedvisum aanvragen wat ik dezelfde dag nog kon ophalen. Tussendoor gingen we naar het Temple of Heaven park, waar een tempel stond voor een goede oogst, en een echo-muur die zo gevormd was dat je elkaar goed kon verstaan als je aan de ene kant van de cirkel stond en iets tegen iemand aan de andere kant van de cirkel zei.
's Avonds gingen we eten in de Hutong vlakbij ons hostel. We vonden een leuk plekje waar je allerlei dingen in een mandje kon doen die vervolgens voor je neus in een soort soepje gekookt werden. Omdat ik alles wilde proeven had ik een vrij vol mandje. Het was lekker, maar erg pittig.
Toen we de volgende dag wakker werden, wilden we als eerste naar het graf van Mao, maar dit bleek tot 11:00 open in plaats van tot 12:00 zoals in de LP stond. Hierna zijn we naar de Chinese muur gegaan, bij Mitanyu. Dit zag er tussen alle begroeiing en in de mist een stuk anders uit dan de vorige keer in december. Toen was het behoorlijk kaal. We hebben een paar uur flink geklommen, en nu ik dit een dag later schrijf heb ik flinke spierpijn in mijn kuiten.