hancheng en dangiacun - Reisverslag uit Hancheng, China van Matthijs Pontier - WaarBenJij.nu hancheng en dangiacun - Reisverslag uit Hancheng, China van Matthijs Pontier - WaarBenJij.nu

hancheng en dangiacun

Blijf op de hoogte en volg Matthijs

10 Augustus 2012 | China, Hancheng

10-08: Hancheng en Dangiacun
In Hancheng vinden we gelukkig een Tibetaans-uitziend vrouwtje die een kamer vlakbij het station aanbiedt voor 30 yuan. Als we wakker worden gaan we naar Dangiacun, een dorpje dat er nog net zo uitziet als in de 14e eeuw. We zouden daar ook moeten kunnen slapen bij mensen thuis, dus we nemen onze tassen mee.
Na een korte tocht met een minibusje en een wandeling van 2km door de velden komen we bij het busje aan. Er blijkt een soort toeristenhulp te staan die ons naar een slaapplek in het oude dorpje begeleid. We vinden de geld-minnende uitstraling van deze mensen niet zo prettig en gaan eerst even het oude stadje verkennen. Eigenlijk moet je een soort verplichte tour door het stadje doen, maar we ontwijken dit door via een andere weg het stadje binnen te lopen. Het is een leuk oud stadje, maar na een paar uur hebben we het wel weer gezien, en omdat we ook nog wel wat van Hancheng willen zien, besluiten we niet in Dangiacun te overnachten maar terug te gaan naar Hancheng. We vinden een aardig stel dat ons een lift wil geven.
In Hancheng is de vrouw van het hotelletje blij ons weer terug te zien en ze heeft ons weer een leuk kamertje voor dezelfde prijs. We kunnen de juiste bus niet direct vinden, dus we nemen een auto-riksha naar de tempels die we willen bekijken in de oude stad. Hij vindt het weer erg grappig dat we afdingen naar 7 yuan.
In de tweede tempel worden we door mensen uitgenodigd om een kopje thee met ze te drinken en we krijgen en appeltje. Vanaf de pagoda heb je een erg mooi uitzicht over de oude stad.
's avonds bestellen we per ongeluk een beetje veel eten bij een restaurantje waar voor de deur wordt gebarbecued. Noodles met groente, rijst, Tofu met groente, 20 kleine spiesjes met rund (in plaats van 2) en 2 kippenvleugeltjes. De prijs valt dan ook wat hoog uit, maar is alsnog goed te doen.